Еспаньол и Жирона не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 2:2 в зрелищен двубой от 16-ия кръг на испанската Ла Лига. Тони Вия откри за гостите в 32-ата, но Хави Пуедо изравни в 51-ата минута. Хоселу направи пълния обрат в 76-ата, но Янхел Ерера оформи крайния резултат в 85-ата минута.

По-активната игра на Жирона през първата част се отплати в 32-ата минута, когато поведе в резултата. Тони Суарес стреля отлично от границата на наказателното поле и ударът му мина покрай застиналия Алваро Фернандес – 0:1.

Домакините успяха да се върнат срещата и да изравнят чрез Хавиер Пуадо, който влезе в 50-ата минута на мястото на Еду Експозито и само шейсет секунди по-късно вкара гол с глава, пращайки топката в левия ъгъл на вратата – 1:1.

В 76-ата минута Хоселу направи обрата пълен, като във втори пореден мач се превърна в герой за Еспаньол и реализира изключително важно попадение. Той скочи високо след центриране на Оливан и засече топката с глава, за да я забие в дясната половина на Гасанига – 2:1.

Девет минути по-късно обаче Жирона изравни. Този път точен за гостите беше Янхел Ерера, който посрещна перфектно центриране от Ян Коуто на ръба на наказателното поле и го овладя с добро първо докосване. Той отправи точен изстрел, вкарвайки топката в лявата половина на вратата и оформи крайния резултат от 2:2.

С тази точка Еспаньол остава в зоната на изпадащите на 18-о място с 14 точки, но на една от спасителното 17-о място, където в момента е Кадис. Жирона пък е 12-о място с 18 точки, но е само на 4 пункта от опасната зона. В следващия кръг Еспаньол гостува на Хетафе, докато Жирона приема закъсалия Севиля.