Жирона спечели с 3:2 гостуването си на Атлетик (Билбао). Тимът на Мичел записа едва втора победа като гост в Ла Лига за този сезон, като стигна до успех на един от негостоприемните стадиони в Испания “Сан Мамес”.

12 снимки

Каталунците изиграха силно първо полувреме, в което отбеляза три гола. Те водеха с 3:1 на почивката, а домакините стигнаха до втори гол след груба грешка на защитата и вратаря на Жирона.

Гостите поведоха още в четвъртата минута след красив удар на Алейш Гарсия. Атлетик играеше по-често с топката, но не успяваше да сътвори нищо особено в предни позиции.

В 18-ата минута Жирона бе близо до втори гол. Груба грешка на Весга прати топката на крака на Кастейянос, но неговият удар бе блестящо отразен от Унай Симон.

След последвалия ъглов удар вратарят отново трябваше да се намесва. Последва още един корнер и този път стражът бе преодолян. След удар на Кастейянос топката стигна до Оскар де Маркос, който не успя да я отиграе добре, тя се удари в крака му и отиде в мрежата.

Контраатаките на гостите създаваха много проблеми на Атлетик, който успя да се върне в мача в 35-ата минута. Юри Берчиче с прекрасен удар по диагонала преодоля Гасанига.

Попадението обаче не промени много ситуацията на терена, тъй като нестабилната игра на домакините в защита и грешките продължиха.

В добавеното време на първата част Билбао си отбеляза втори автогол. След центриране от фал Весга отклони топката с глава към собствената си врата.

През втората част гостите задържаха своя аванс, а минута преди края Раул Гарсия върна още едно попадение, но то се оказа недостатъчно, за да предотврати поражението.