Жирона излезе на 9-о място в класирането на Ла Лига, след като победи с 2:1 друг от новаците - Валядолид. Рейниер и Ориол Ромеу отбелязаха головете за тима на Мичел, а Мончу беше точен за Валядолид, който остана на 16-а позиция с едва 4 точки.

В 21-вата минута бразилецът Рейниер откри резултата след пас от Алейш Гарсия. Това е и негов първи гол в Ла Лига. Каталунците продължиха с грубата си игра.

В 28-ата минута десният защитник Луис Перес се контузи, което наложи втора ранна смяна в състава на Валядолид. На мястото му в игра влезе Иван Фреснеда. 10 минути по-късно гостите изравниха чрез Мончу. 

През втората част Валядолид бяха принудени да направят нова смяна поради контузия на свой играч. Кике Перес беше заменен от Алваро Агуадо в 76-ата минута от срещата. В 88-ата минута Ориол Ромеу хвърли в екстаз малко над 10 000 зрители, заели местата си на стадион “Мунисипал де Монтоливи”, отбелязвайки за 2:1. 

С успеха Жирона излезе на четвърта позиция с 10 точки, с колкото са и вторият и третият - Барселона и Виляреал, но те са с мач по-малко. Валядолид, от своя страна, е на 16-а позиция с 4 пункта.