С какво се занимават спортистите, след като приключат активната си кариера?! Този въпрос не само е често обсъждан, но и в доста случаи се превръща в проблем, тъй като доста атлети пропиляват бързо спечеленото.

Не и в случаите, които ще ви посочим тук.

Има сериозен брой бивши състезатели, които са избрали да развият ресторантьорски бизнес, паралелно или след края на кариерата.

Показваме ви някои от най-любопитните случаи с ресторанти, кръчми и барове, собственост на настоящи и бивши спортни личности.

Луис Суарес, голмайсторът на Барселона, неотдавна се присъедини към тази група, като си отвори заведение в каталунската столица, назовано Чалито.

Бившите играчи на Ман Юнайтед Райън Гигс, Гари Невил и Рио Фърдинанд притежават доста лъскави ресторанти на Острова. И скъпички за обикновените посетители. Пържола с пържени картофи в ресторанта на Гигс например струва повече от 25 паунда (повече от 55 лева).

Ресторантът на Фърдинанд сервира предимно италианска кухня и се намира на една от най-престижните улици в Манчестър. Носи името Rosso, а за едни спагети карбонара може да си приготвите 15 паунда (33 лева).

Гигс и Гари Невил си партнират и в още едно заведение - "Заек в Луната", като в него работи един от топ шефовете в Англия Майкъл О`Хеър.

Анди Мъри купи хотел Кромликс през 2013-та, а с него и страхотния френски ресторант Ше Ру. Там всичко е приготвено от най-добрите готвачи, но и струва много, много скъпо.

Друг топ тенисист - Новак Джокович - също държи популярен ресторант в Белград, недалеч от "Белградска арена". Ноле отвори и ресторант за здравословно хранене в Монако.

Лионел Меси и неговите брат и сестра притежават иновативен ресторант в Барселона. Вътре той пресъздава традиционно аржентинско градче - вестникарска будка, бръснарница, пазар, бар, църква и дори шадраван.

Не толкова лъскаво, дори доста скромно и достъпно, е заведението за хранене на Юсейн Болт в Ямайка... Нещо подобно на KFC, предлагащо предимно пържено пиле и производните му.

Франк Лампард пък има типична лондонска квартална кръчма. Казва се... "Прасешко ухо".

Тайгър Уудс вложи 6 милиона паунда в своя ресторант - The Woods Jupiter, сервиращ сандвичи с пържола, картофки с трюфели и рибни тако.

Преди години Дейвид Бекъм и близкият му приятел - шеф Гордън Рамзи - отвориха Union Street Cafe в Лондон. Бекъм впоследствие изостави този бизнес, но ресторантът остава като един от най-посещаваните в столицата, въпреки миниатюрните порции храна...

Вратарят на Ливърпул Симон Миньоле има кафе в родния Сент Труиден в Белгия, което има славата на едно от най-хубавите в града.

Луиш Фиго има страхотен рибен ресторант в Алгарве, Португалия, с отлични калмари.