Гостуването на легендите на Барселона и срещата им на терена с отбора, селектиран от Христо Стоичков, бе основен акцент и в есенната програма на Penya Blaugrana de Sofia I Amics, единствения официален фен клуб на FC Barcelona в България.

С огромната помощ на организаторите, подготовката започна още през месец август, като в програмата освен срещата с играчите от „Дрийм Тийм”-а, влизаше и съвместно гледане на поредното домакинство на сегашната селекция на любимия клуб срещу Ейбар.

10-те минути с играчите от отбора, воден от Алберт Ферер , веднага след срещата с кмета на града, бяха удобен повод за показване на заслужено уважение. Всеки играч и член от щаба на Barca Legends получи специално изработен за събитието сувенир. Съвсем естетвено плакет беше подарен и на Христо Стоичков. Краткото послание към гостите бе завършено с познатия рефрен – Visca Barca и Visca Catalunya.

Сериозна по численост група от членове на фен клуба се събраха часове преди мача, като в последствие изгледаха заедно и двубоя на стадиона под Аязмото.

Заредени с емоция от преживяното и създадените нови приятелства, членовете на Penya Blaugrana de Sofia i Amics се готвят за следващите събития – гостуванията на момчетата на Ернесто Валверде под Акропола и в Торино през октомври и ноември.