Изказване на Роналдо, направено импулсивно в спор с друг футболист, хвърли сянка върху неговата мъжественост. Полузащитникът на Атлетико Мадрид Коке обиди звездата на Реал на сексуална основа. На това Кристиано Роналдо вбесено му отговори: „Да, гей съм, но съм пълен с пари, а ти си малоумник”. Словесната престрелка даде обаче основание на някои журналисти да потърсят нещо повече от разменени обидни реплики.

Но дали подозренията, че думите на Роналдо може да се интерпретират и като признание за хомосексуалност, са основателни. За да се отговори на този въпрос може би е добре да се припомнят някои от завоеванията от женски пол на футболиста. Списъкът до момента никога не е давал повод някой да се усъмни в любовта на Роналдо към жените и по-точно – към красивите жени.

Веднага след тази случка Роналдо беше засечен и сниман от папараци дегизиран да се целува с испанката Джорджина Родригес /на снимките/. Случайност?

Едно от първите известни на медиите завоевания на португалския футболист е бразилският модел Джордано Жардел. През 2003 г. ги запознава братът на красавицата, футболистът Марио Жардел.

От януари 2005г. до септември 2006г. Роналдо ходи с модела и телевизионна водеща Мерхе Ромеро.

Той започва 2007г., запознавайки се с британската актриса и модел Джема Аткинсън.

През същата тази 2007г. Роналдо се запознава със звездата от португалското реалити шоу „ Idolos“ Лусиана Абреу. 2007 още не е свършила – футболистът хвърля око на боливудската звезда Бипаша Басу. Екзотичната красавица е известна още като местният вариант на Анджелина Джоли.

През 2009 г. Роналдо има кратка заигравка с модела Алис Гудуин. Същата тази 2009 г. според журналисти футболната звезда има връзка с Парис Хилтън, но нито той, нито известната наследница са потвърждавали подобни твърдения.

През 2010 на снимки на реклама за Armani Exchange Роналдо се запознава с руския модел Ирина Шейх. Тяхната връзка продължава значително по-дълго, цели пет години, но в крайна сметка така и няма хепиенд /има се предвид очакваната от феновете и на двамата сватба/.

Нейното място скоро бе заето от испанската телевизионна водеща Лусия Вилялон.

През 2016 латино красавецът се запозна в Маями с фитнес инструкторката Касандра Дейвис. /БГНЕС