Валенсия се върна на победния път, след като измъкна минимален успех с 1:0 в гостуването си на Валядолид от 18-ия кръг. Героят в мача бе Карлос Солер, който отбеляза единственото попадение. Това беше първа победа от 8 мача насам за момчета на Хави Грасия. 

Първата част започна с шанс за домакините. Още в 3-ата минута Роке Меса стреля опасно покрай вратата.

След това обаче Валенсия доминираше и пропусна няколко добри възможности. В 10-ата минута Хосе Гая стреля от воле над вратата. Минута по-късно Максимилиано Лопес имаше добър шанс, но изстрелът му бе неточен. В 16-ата минута и Денис Черишев отправи много хубав шут, но и вратарят Жорди Масим направи блестящо спасяване.

Втората част далеч не бе толкова интригуваща. Валенсия имаше нелош шанс от фаул В 64-ата минута, но Канг-Ин Лий не успя да намери очертанията на вратата.

В 76-ата минута гостите обаче най-накрая намериха пътя към гола. Карлос Солер получи на ъгъла на наказателното поле и със страхотен изстрел отбеляза красиво попадение за 0:1.

Така Валенсия си тръгна с трите точки и вече има 19 в актива си, като излезе на 13-ото място в таблицата. Валядолид пък падна до 16-ото място с 18 точки.