Виляреал спечели гостуването си на Ейбар в мач от 27-ия кръг на Ла Лига.

„Жълтата подводница“ стартира отлично двубоя и успя да поведе още в първата минута. Жерард Морено центрира в наказателното поле, където Мойсес Гомес преодоля вратаря Марко Дмитрович и реализира. Ситуацията бе прегледана с ВАР, но голът бе зачетен и гостите стартираха с едни гърди напред.

В 34-ата минута Виляреал удвои преднината си. След отлична контраатака Карсло Бака напредна, след което хладнокръвно реализира.

В заключителните минути на първото полувреме домакините получиха правото да изпълнят дузпа, но изстрелът от бялата точка на Естебан Бургос бе отразен от Серхио Асенхо.

Ейбар успя да върне едно попадение в началото ан втората част, когато Серхио Енрик шутира по трева в долния ляв ъгъл. Тази ситуация също бе прегледана с ВАР и отново галвният съдия Давиде Хименес посочи централната част на терена.

В 64-ата минута Карлос Бака пропусна да реализира втория си гол в мача, след като Марко Дмитрович се намеси великолепно.

Десет минути преди края на двубоя гостите останаха в намален състав, след като Етиен Капу получи директен червен картон за грубо нарушение.

Това не попречи на „жълтата подводница“ да отбележи трети гол във вратата на Марко Дмитрович чрез Алфонсо Педраса, който форми крайния резултат.

По този начин Виляреал се доближи до шестата позиция в Ла Лига, като има две точки по-малко от Бетис, който е с 42. От своя страна Ейбар продължава да бъде на предпоследната позиция с 22.