Виляреал постигна сравнително лесен успех с 2:0 над Кадис в сблъсъка между двата тима от 36-ия кръг на Ла Лига. "Жълтата подводница" можеше да спечели и по-убедително, но по-важното е, че с този успех запази поне теоритични шансове за 4-тото място, което дава право на участие в Шампионската лига.

Резултатът откри Николас Джаксън в 20-ата минута. Той първо се пребори с прекия си пазач, след това финтира вратаря и още един защитник и отблизо прати топката зад голлинията за 1:0. В ситуацията обаче останаха доста сериозни съмнения за нарушение на нападателя в хода на атаката.

В 43-ата минута домакините можеха да удвоят, но гол на Ману Тригерос бе отменен заради фаул в атака.В добавеното време на първата част все пак падна втори гол, отново дело на Джаксън. Гостите сгрешиха при изнасянето на топката, Жерард Морено отне и веднага изведе сенегалеца, който не сгреши за 2:0.

През второто полувреме Виляреал като че ли реши да спести сили и даде възможност на Кадис да стигне до няколко добри възможности. Гостите обаче не се възползваха и резултатът остана непроменен.

Така Виляреал събра актив от 63 точки и заема 5-ото място, като е на 5 точки от 4-тия Реал Сосиедад. "Жълтата подводница" ще се надява на чудо в оставащите два кръга, за да измести баските. Кадис пък остава близо до опасната зона на 16-ото място с 38 точки и никак не може да е спокоен за бъдещето си в Ла Лига.