Виляреал записа първа победа от началото на сезона в Ла Лига, след като се наложи с минималното 1:0 при визитата на Леганес от четвъртия кръг на испанския шампионат. За сметка на това „краставичарите“ са на последно място в Примера дивисион, след като допуснаха трета загуба от началото на кампанията и все още нямат успех.

Двубоят започна с надмощие на домакините. В 18-та минута бе създадена първата опасност пред вратата на Виляреа. Хавиер Ерасо отправи много хубав удар от фаул, но Серхио Асенхо внимаваше и успя да спаси, като демонстрира отличния си рефлекс.

Асенхо направи ново фантастично спасяване в 29-та минута, когато отрази удара на Жерар Гумбау, който насочи топката в горния десен ъгъл на вратата на Виляреал.

Пред Набил Ел Жар се откри много добра възможност в 35-та минута. Той отправи хубав удар, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Асенхо.

В добавеното време на първата част Гуидо Карийо отправи опасен удар с глава, но не успя да намери очертанията на вратата на Асенхо.

Съдията Фуртес свири дузпа за Леганес в 48-та минута, след като Мариано Гаспар игра с ръка в наказателното поле на Виляреал.

Гуидо Карийо изпълни наказателния удар, но стреля неточно в аут.

Виляреал поведе в резултата в 65-та минута. Мигел Лаюн центрира от фаул в наказателното поле на Леганес, където Карлос Бака стреля с глава и вкара топката във вратата на Куеяр.

Леганес се опита да натисне и да вкара изравнителен гол в края на срещата, но попадение на Микаел Сантос в добавеното време правилно не бе зачетен заради засада.

Виляреал е дванадесети с 4 точки, докато Леганес е последен с 1 точка след изиграването на първите четири кръга в Ла Лига.