Отборът на Алавес спечели изключително ценни три точки в борбата си за спасение. Футболистите на Хулио Веласкес сразиха с 2:1 хита в Шампионска лига тази година Виляреал и по този начин събраха 28 точки. "Спасителният бряг" е на 4 точки пасив. Там в момента се намира Майорка, а същия актив има и Кадис.

Емери бе заменил повечето от своите титуляри спрямо мача през седмицата в Шампионска лига срещу Ливърпул. Местата си от сблъсъка на „Анфийлд“ запазиха само Пау Торес, Дани Парехо и Самуел Чуквуезе.

Виктор Лагардиа шокира "жълтата подводница" още в 4-ата минута, а малко след изминаването на половин час игра Гонзало Ескаланте удвои. През цялата първа част тимът на Унай Емери бе по-активен, но така и не намираше път към вратата на Фернандо Пачеко. 

В началото на второто полувреме Саму Чуквуезе обнадежди гостите, че могат да не загубят срещата. Нигериецът пое на десния фланг и излъга цели четирима играчи на домакините, а след това стреля през ръцете на Пачеко, за да намали преднината на Алавес.

В крайна сметка Виляреал остана на седмата позиция в Ла Лига с 52 точки, на три зад шестия Реал Сосиедад и пет зад Бетис.