Отборът на Виляреал записа изразителна и много ценна победа над борещия се за оцеляване тим на Еспаньол в мач от 31-ия кръг на Примера дивисион.  „Жълтата подводница” срази своя противник с 4:2 и по този начин запази шансове за класиране в топ 4 и класиране в Шампионска лига за новия сезон.

Първото полувреме на стадион „Ел Мадригал” не протече по най-добрия начин за домакините, които допуснаха попадение в последната минута на частта. Пуадо откри за тима на Еспаньол и даде надежди на своите за нещо повече от почетна загуба.

През втората част обаче на терена имаше само един отбор. С два гола в рамките на десет минути дело на Капуе и Парехо, Виляреал направи пълен обрат на резултата. Хоселу изравни за Еспаньол в 73-ата минута, но с попадения на Нико Джаксън  и отново Капуе в продължението на мача, „жълтата подводница” записа заслужен успех.

Във временното класиране Виляреал е пети на пет точки от четвъртия Реал Сосиедад. Ситуацията за Еспаньол пък става все по-тежка. Тимът от Барселона е предпоследен с едва 28 точки – на четири от спасителната зона.