Отборът на Виляреал разгроми Селта Виго като гост с 4:0 в първи мач от програмата на 18-ия кръг в испанската Ла Лига. И четирите попадения паднаха през първата част, като техни автори бяха Жерард Морено в 5-ата, Мой Гомес в 14-ата, Дани Парехо в 19-ата и Фернандо Ниньо в 31-ата минута.

Гостите поведоха още в 5-ата минута, когато Дани Парехо отне топката и пусна перфектен извеждащ пас към Жерард Морено, който успя да реализира – 0:1.

В 14-ата минута стражът на Селта Рубен Бланко изрита топката в краката на противников футболист и последва бърза атака, завършена с голов удар на Мой Гомес и 0:2.

Саво пет минути след това падна и трети гол. Дани Парехо центрира топката от фаул, топката мина над главите на няколко играчи и вратаря и попадна в мрежата му за 0:3.

В 31-ата минута защитата на Селта отново се провали. Този път Жерард Морено намери с перфектен пас младока Фернандо Ниньо, който вкара третия си гол през сезона.

„Жълтата“ подводница реализира 4 гола за едно полувреме в мач от Ла Лига за трети път в историята си. Освен това, Виляреал постигна победа с разлика от 4 гола като гост за първи път от 2005 година. Тогава тимът, воден от Мануел Пелегрини, разгроми с 4:0 Реал Сосиедад.

С тази победа отборът на Унай Емери вече е трети в класирането с актив от 32 точки. Селта пък остава на 8-о място с 23 точки, но записа второ поредно срамно поражение, след като преди няколко дни отпадна от Купата на краля след гръмкото 2:5 срещу третодивизионния Ибиса.

В следващия кръг „жълтата подводница“ приема Гранада, като преди това има гостуване на Тенерифе за Купата. Селта пък ще гостува на Бетис.