Три ключови точки за един трудолюбив, саможертвен отбор на Виляреал в стремежа им да останат в борбата за Европа, след като се наложиха с 1:0 над Селта Виго. Единственото попадение за "жълтата подводница" вкара Дани Парехо в 64-ата минута.

Гостите от Селта се бориха много, за да останат в битката за европейските квоти. Пред тях се откриха доста възможности, много играчи бяха на стрелкова позиция. Но вратарят Херонимо Руи, Еса Манди и липсата на късмет попречиха на небесно-сините за равенство. "Подводницата" достигна 45 точки и вече мисли за мача срещу Ювентус следващата сряда.

Последната възможност за Селта беше в 93-ата минута на мача, когато искаха дузпа. Хавиер Галан центрира, топката беше блокирана от резервата на домакините Еса Манди. Нападателят на Селта опита да покаже, че е било с ръка, но реферът не се подведе.

В 15-ата минута гол на Виляреал беше отменен заради засада. Отново Тригерос подаде, този път към Джовани Ло Селсо, който обаче се оказа в засада. Но като изключим това положение, до края на частта Унай Емери все гледаше замислен, защото удари в очертанията на вратата на галисийците нямаше.

Единственото попадение падна в 65-ата минута. Дани Парехо вкара с левия крак, след великолепна асистенция на Ману Тригерос. Авторът посвети гола си на Алберто Морено, изваждайки под екипа си фланелка с послание. Всъщност целият отбор на Виляреал излезе с посланието на жълтите си екипи. Морено, бивш футболист на Ливърпул, получи много тежка контузия - скъсани коленни връзки, заради което съотборниците му решиха да демонстрират подкрепа.