Виляреал и Севиля завършиха при резултат 1:1, в мач 6-ия кръг на Ла Лига.

Първата голова ситуация в мача дойде още в 8-та минута, когато Оливер Торес достигна до страхотно подаване и изстреля нисък удар към левия ъгъл, а вратарят нямаше какво да направи и Севиля откри резултата. В 27-мата минута Дани Парехо стреля от границата на наказателното поле, но нацели напречната греда. До края на полувремето нямаше чисти положения за гол, като преобладаваше битката в средата на терена и честите нарушения.

През втората част Виляреал се активизира в предни позиции и в 51-та минута Алекс Баена стреля, макар Марко Дмитрович да отрази първоначално, с добавка испанският полузащитник успя да се разпише. В 67-мата минута домакините имаха много сериозни претенции за дузпа след игра с ръка на играч на Севиля. Съдията не беше впечатлен и даде знак мачът да продължи. В 81-вата минута Алекс Телеш препъна съперник в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за Вилереал. След преглед с ВАР, главният арбитър Алекандро Ернандес прецени, че е сбъркал и отмени наказателния удар. До края на мача Вилеяреал имаше предимство и в 91-вата минута Арнаут Данджума имаше възможност да донесе трите точки на "жълтата подводница", но ударът му премина високо над вратата.

С това равенство Виляреал остава на шеста позиция с 11 точки и едва два допуснати гола, докато Севиля продължава с неубедителното си представяне с едва 5 точки от шест мача.