Виляреал загуби с 0:1 от Райо Валекано в домакинството си от 19-я кръг на Ла Лига. Единственото попадение бе на Серхио Камейо. След това поражение Виляреал остава на 5-а позиция с едва 31 точки, докато Райо е вече 7-и с актив от 29 пункта на сметката си.

Още в 4-а минута Йереми Пино от домакините бе оставен сам пред вратата и трябваше да преодолее само вратаря след хитър пас, но някак си съумя да прекара топката встрани от дясната греда. В 32-а минута Алекс Баена имаше добра възможност, стреляйки от далечно разстояние. Ударът му беше насочен към долния десен ъгъл, но Столе Димитриевски внимаваше и се намеси спокойно.

За разлика от първата част, през второто полувреме Райо Валекано бе по-активният отбор и създаде повече опасности. Донякъде логично се стигна до 70-а минута, когато Серхио Камейо имаше огромно свободно пространство, след като стигна до прецизен пас в наказателното поле. Той не се поколеба да нанесе страхотен удар, който намери долния десен ъгъл.

До края на срещата Виляреал опита да вземе поне точка от мача, но макар 11-минутното продължение, Райо Валекано удържа минималния си аванс и спечели срещата.