Реал Мадрид се наложи с 4:1 над Корнея в първия мач от 1/16-финалите за Купата на Краля. След голове на Рафаел Варан, който се разписа на два пъти, на Хавиер Ернандес и Марсело, възпитаниците на Карло Анчелоти буквално обезсмислиха реванша, който е на 17-и декември на „Сантиаго Бернабеу”.

Почетното попадение в полза на Корнея бе дело на Оскар Муниос.

Реал започна добре срещата, като в 9-ата минута  „белите” стигнаха до първата добра възможност в мача. След добър пас Хамес Родригес с левия крак, удар нанесе Сами Кедира, но далеч от целта. Само минута по-късно Рафаел Варан откри за „балета”, след безкомпромисен удар в 10-ата минута за 1:0.

Реал продължи да доминира и в минутите след гола, но домакините от Корнея изравниха. Оскар Муниос излезе на добра позиция и без да се двоуми разстреля Кейлор Навас за 1:1.

В 26-ата минута пък останаха съмнения за дузпа в полза на гостите. Начо отправи удар в наказателното поле, като останаха впечатления, че бранител на Корнея в играл с ръка в наказателното поле, но главният съдия посочи играта да продължи. 4 минути след това Муниос шутира, но твърде неточно, над целта. 

Така се стигна до 37-ата минута, когато тимът на Карло Анчелоти удвои аванса си. Авторът на пъврия гол за Кралския клуб Рафаел Варан отново демонстрира точен мерник, давайки аванс за 2:1.

След почивката, мадридският гранд продължи наказателната си акция. Още в 53-ата минута Хавиер Ернандес увеличи преднината на гостите. Карим Бензема поде чудесна атака, която бе завършена по подобаващ начин от Чичарито, който направи 3:1.

В 75-ата минута играчите на Карло Анчелоти отбелязаха четвърти гол.  Иско отправи удар, който обаче бе отразен от стража на Корнея, но при добавката Марсело не сгреши и оформи крайното 4:1.