Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че Лионел Меси винаги излиза на преден план в решаващите мачове.

„Това е нашият начин на игра. Понякога играем по-добре, а понякога не. Имахме трудности в началото, но след това играхме страхотно“, коментира Валверде.

„Вярно е, че в този мач имахме трудени пет минути, но в останалите 85 минути диктувахме събитията на терена. Щом намерихме нашия начин на игра, всичко беше по-ясно“, добави треньорът на Барселона.

„Лео се появява винаги в решаващите моменти. Той не само вкара, но понесе офанзивната тежест на отбора“, продължи наставникът на каталунците.

„Не знам, наистина не видях как Коутиньо отпразнува своя гол. Не знам какво означава това. Ще трябва да го обясни. Ние сме в един клуб с голямо търсене, трябва да спечелим всичко и винаги да играем добре. Има голямо напрежение върху всички нас и сме обект на критика. Познаваме света, в който се намираме и знаем, че това не е лесно. Не може винаги да играем блестящо и Коутиньо винаги да вкарва. Не може да бъде вечно така. Всички сме хора и трябва да се примиряваме със света, в който живеем.“

„Това е Шампионска лига и никой не може да бъде сигурен след първия мач. Няма резултат, който да гарантира класиране. Ливърпул е фаворит да се изправи срещу нас в полуфиналите, но ще видим утре“, каза още Ернесто Валверде.