Валядолид постигна една от най-важните си победи през сезона в Ла Лига. Играчите на Серхио Гонсалес  победиха с 1:0 Алавес  в домакинството си от 34-ия кръг. Това бе пряк сблъсък между два от отборите в дъното, които се борят за оставането си в елита и затова побадата е с двойна цена. С нея Валядолид на практика си гарантира спасението, докато положението за Алавес става все по-лошо, тъй като тимът записа 5-а поредна загуба и продължава да пропада в класирането.

През втората част домакините натиснаха. Първо удар на Рубен Алкарас  в 55-ата минута профуча над вратата, а след това в 63-ата минута Енес Юнал затрудни вратаря на съперника с мощен шут.

Драмата настъпи в 88-ата минута, когато Валядолид стигна и до откриване на резултата. При едно изпълнение от фаул топката рикошира в стената и стигна до Хави Санчес , който върна за Хоакин Фернандес, който стреля във вратата за 1:0.

С тази победа Валядолид събра актив от 39 точки и четири кръга преди края може да се чувства доста сигурен в оставането си в елита, тъй като е на 10 точки над 18-ото място, което в момента се заема от Майорка. Алавес пък остава на 15-ата позиция с 35 точки и ще трябва още да потрепери до финала на кампанията.