Новият старши треньор на Валенсия Марселино Гарсия Торал направи своя официален дебют начело на отбора с победа с минималното 1:0 при домакинството на Лас Палмас в първия кръг от Примера дивисион.

Валенсия поведе в 22-та минута, когато Карлос Солер направи добър рейд, след което подаде към Симоне Дзадза, който с удар от дъгата на наказателното поле изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Чичисола.

Лас Палмас остана с човек по-малко на терена в 33-та минута, когато Ален Халилович бе изгонен с директен червен картон за много грубо влизане срещу Хосе Гая.

Валенсия организира много добра контраатака в 59-та минута. Дзадза комбинира с Кансело, а той продължи към Родриго. Той не успя да стреля, но топката се върна в португалеца, който отправи хубав удар, който бе спасен от Чичисола.

Пред домакините се откри нова отлична възможност да удвоят своята преднина в 70-та минута, когато Парехо с дълъг прецизен пас намери Родриго, а той след това комбинира със Симоне Дзадза. Италианецът не успя да отправи удар, а топката след рикошета се върна в Родриго, който стреля, но над напречната греда в аут.

Симоне Дзадза отправи много опасен удар в 89-та минута, но Чичисола успя да избие в корнер.

В първата минута на добавеното време на мача, след центриране от корнер в наказателното поле на Лас Палмас Санти Мина стреля с глава, но топката срещна левия стълб на вратата на Чичисола.

По този начин Валенсия започна сезона с победа в Ла Лига, докато Лас Палмас допусна поражение.