Валенсия спечели ценна победа в испанската Ла Лига, която запази надеждите на тима за участие в европейските клубни турнири през следващата година. "Прилепите" надвиха с минималното 1:0 като гост Елче.

Срещата на "Естадио Мартинес Валеро" започна сравнително равностойно, въпреки че повечето ситуации бяха пред вратата на домакините.  Попадение на Уго Гиламон в 9-ата минута бе отменено след видео преглед.

Двата тима се оттеглиха на почивката при нулево равенство. Второто полувреме започна с контузията на Муктар Диакаби, но само две минути след изблизането на бранителя, Карлос Солер донесе скъпоценното попадение за валенсианци. Испанецът получи страхотен дълъг пас, напредна сам срещу стража на домакините Едгар Бадия и промуши топката в мрежата му.

В срадата на частта попадение на Енцо Роко също не бе зачетено, като по този начин момчетата на Хосе Бордалас съумяха да задържат аванса си. В 91-ата минута Йоан Мохиха си изкара червен картон за реплики към съдията.

Победата праща Валенсия на девета позиция, седем точки зад Реал Сосиедад, който с 47 държи последната евроквота за Испания на шестата позиция. Елче пък е 14-и с 32 точки, на 8 от опасната зона.