Отборът на Валенсия разгроми гостуващия на „Местая“ тим на Хетафе с 5:1 в двубой от четвъртия кръг на испанската Ла Лига. „Прилепите“ изиграха най-силния си мач от началото на сезона и напълно заслужено ликуваха с трите точки.

Първите три гола паднаха за малко повече от четвърт час. Още в седмата минута Тони Лато поучи на ъгъла на наказателното поле, финтира Аленя и със страхотен шут в далечния ъгъл на вратата откри резултата - 1:0.

В 14-ата минута Юнус Муса елегантно копна топката към Самуел Лино, а той с изстрел от воле отблизо направи резултата 2:0.

Третият гол падна след по-малко от две минути. Веднага след подновяването на играта гостите сбъркаха фатално при разиграването на топката. Тя бе върната лошо към вратаря Давид Сория, който с още по-лошо отиграване я прати в краката на Саму Кастийехо, а той вкара в опразнената врата за 3:0.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

И през второто полувреме головата фиеста не спря. В 65-ата минута Нико Гонзалес се разписа с глава след корнер за 4:0, а в 68-ата минута Уго Дуро бе изведен на скорост и успя да се пребори с прекия си пазач и да отбележи на бившия си отбор за 5:0.

Хетафе успя да направи загубата си малко по-почетна в 78-ата минута, когато при едно центриране в наказателното поле топката не бе изчистена добре и стигна до Гастон Алварес, който моментално я прати в мрежата за 5:1.

В края на мача напълно излишно и двата тима си изкараха по един червен картон. Първо бе изгонен Илаиш Мориба от домакините, а след това и Мауро Арамбари от гостите.

По този начин Валенсия на Дженаро Гатузо вече има 6 точки в актива си и се изкачи до десетото място в таблицата. Хетафе остава без победа и само с 1 спечелена точка на предпоследното 19-о място.