Валенсия обърна Реал Мадрид от 0:1 до 2:1 на "Местая", след като направи шпалир на световния клубен шампион преди началото на двубоя от 17-я кръг на Примера дивисион.

Така "прилепите" спряха фантастичната серия от 22 победи на Реал.

Дебют за Валенсия направи Енцо Перес, а домакините като цяло бяха по-добрият отбор на терена от началото до края.

Още в първите пет минути Валенсия създаде три чисти голови положения, но не успя да открие.

Алваро Негредо игра с ръка в наказателното поле, и не остана съмнение за дузпата, отсъдена в полза на Реал Мадрид, и реализирана от Кристиано Роналдо.

Десетина минути по-късно и Лукас Орбан игра с ръка в пеналта, но този път не прозвуча съдийски сигнал. Роналдо пък пропусна от малък ъгъл да отбележи, и прати топката от външната страна на мрежата.

В изтичащото продължение от първото полувреме, Валенсия удари греда, след като и защитата, и Касияс подцениха топката, която се отби в основата на лявата му греда и за късмет на капитана, не попадна в краката на противников нападател.

Валенсия изравни в началото на второто полувреме, още в седмата минута от него, когато след удар на Барахан, топката се отклони в Пепе и влетя в мрежата на Касияс.

Втори пореден корнер за Валенсия в рамките на минута, сътвори пълен обрат. Николас Отаменди с глава засече точно под напречната греда, за 2:1 в 65-та минута.

Три минути по-късно Бараган можеше да реши всичко, но от ъгъла на малкото наказателно поле не намери целта.

Реал Мадрид натисна в последния половин час, но пропусна няколко добри възможности. В 79-ата минута Серхио Рамос стреля с глава на сантиметри от целта след подаване от дясно на Тони Кроос.

Най-добрия шанс обаче пропиля Иско в 85-ата минута, който засече от упор с глава центриране от ляво на Марсело, но не успя да преодолее Диего Алвеш, а Отаменди изчисти блокирания изстрел от малкия пеналт.

В края и Марсело можеше да изравни, но ударът му от 20-ина метра беше блокиран пред голлинията. 

Така Реал Мадрид пропусна възможността да достигне рекордьора на Гинес с 24 поредни победи в официални мачове Куритиба от Бразилия.