Валенсия се наложи с категоричното 4:0 при домакинството на Севиля в дербито от деветия кръг на Примера дивисион. „Прилепите“ успяха да се справят със сериозната съпротива на своя съперник.

Валенсия започна силно мача и още във 2-та минута Гонсало Гедеш стреля, но Серхио Рико спаси.

Севиля отговори веднага в 3-та минута, когато Ескудеро центрира в наказателното поле на Валенсия, където Мудо Васкес стреля, но много неточно в аут. Веднага след това се откри нова възможност пред гостите, когато Луис Муриел отправи опасен удар, но Нето спаси. Севиля организира нова опасна атака в 8-та минута, когато Евер Банега нанесе хубав удар, но Нето внимаваше и спаси.

Валенсия поведе в 43-та минута, когато Родриго подаде към Гонсало Гедеш, който финтира двама футболисти на Валенсия, след което с диагонален удар изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Серхио Рико.

Карлос Солер отправи опасен удар в 47-та минута, но Серхио Рико спаси.

Валенсия удвои своята преднина в 51-та минута, когато Родриго подаде към Симоне Дзадза в наказателното поле на Севиля. Италианският нападател успя да съхрани топката, да финтира защитник на гостите и отблизо да простреля Серхио Рико.

Валенсия можеше да отбележи трети гол в 54-та минута, но Серхио Рико се намеси решаващо и отрази удара на Родриго.

Севиля пропусна възможност да върне интригата в мача в 72-та минута, когато Корчиа центрира в наказателното поле на Валенсия, където Луис Муриел стреля, но Нето спаси.

Играчите на Валенсия направиха много сериозен пропуск в 74-та минута. Гонсало Гедеш пусна перфектен пас към Родриго, който бе длъжен да вкара, но Серхио Рико успя да се намеси и да спаси.

Нето успя да отрази далечния удар на Сарабия в 75-та минута.

Севиля организира добра атака в 76-та минута, когато Ескудеро центрира в наказателното поле на Валенсия, където Луис Муриел стреля с глава, но над напречната греда в аут. Минута по-късно Хесус Навас пропусна да вкара от добра възможност, а в 79-та минута ударът на Луис Муриел не намери целта. Пред Сарабия се откри много добра възможност в 80-та минута, но ударът му не бе точен.

Валенсия отбеляза трети гол в 85-та минута, когато Гедеш пусна отличен извеждащ пас към Санти Мина, който излезе сам срещу Серхио Рико и не пропусна да вкара.

Валенсия реализира четвърти гол във втората минута на добавеното време на срещата, когато Гонзало Гедеш отбеляза своя втори гол в срещата след асистенция на Жофри Кондогбиа.

Валенсия е втори в класирането с 21 точки и е само на една зад лидера Барселона, докато Севиля претърпя трета загуба в последните четири мача и е на шеста позиция с 16 точки.