Валенсия победи с минималното 1:0 като гост Гранада в отложена среща от 26-ия кръг на испанската Ла Лига. Единственото и победно попадение за „прилепите“ отбеляза Андре Алмейда в 77-ата минута.

Срещата на „Лос Карменес“ не предложи много положения и дори домакините бяха малко по-активни, но Валенсия показа по-голяма ефективност и изтръгна победата. Гранада пък си остана най-слабият домакин в Ла Лига със спечелени едва 2 точки на собствен терен.

Джерард Гумбау можеше да даде преднина на Гранада в средата на първата част, но фалцовият му удар срещна гредата. Млако по-късно Гиорги Мамардашвили спаси изстрел на Факуно Пелистри. Постепенно обаче Валенсия овладя средата на терена и огранични възможностите на домакините да атакуват опасно.

В 72-ата минута резервата Хесус Васкес беше близо до попадение за „прилепите“, но с добавка от няколко метра прати топката над вратата. В 77-ата минута Андре Алмейда овладя топката на гърди пред наказателното поле и с много премерен шут я насочи в мрежата на Гранада. До края гостите контролираха двубоя и си тръгнаха с трите точки.

С успеха Валенсия се изкачи на седмото място в класирането на Ла Лига. Отборът на Рубен Бараха има 44 точки и изпревари Бетис, а Гранада, който записа пета поредна загуба и няма победа от 3 януари, остава на предпоследната 19-а позиция с 14 точки и до голяма степен се прости с шансовете си да оцелее в елита, тъй като спасителната зона вече е на още толкова разстояние.