Отборите на Валенсия и Алмерия не успяха да се победят в мач от 18-ия кръг на испанската Ла Лига и завършиха 2:2. “Прилепите” могат да съжаляват, че не се поздравиха с трите точки, защото водиха на два пъти в резултата, но допуснаха изравняване и в двата случая. Головете за домакините от Валенсия отбелязаха Джъстин Кулвейт (48’) и Хосе Гая (65’), а за гостите от Алмерия точни бяха Хуан Брандарис (54’) и Франсиско Портийо (75’).

С равенството Валенсия падна до 12-о място в класирането с 20 точки, докато Алмерия е 14-и с 19 пункта. Въпреки че и двата тима са приблизително до средата на таблицата, дистанцията им до “опасната зона” вече определено е тревожна, защото първият отбор под чертата - Валядолид, има актив от 17 точки.

Първото полувреме беше постно от към положения и първата значима ситуация се случи в самия край на полувремето. В 40-ата минута Ел Билал Туре от Алмерия се включи добре в наказателното поле и овладя топката, за да стреля към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник на Валенсия. Тогава последва намеса на системата VAR, защото останаха впечатления, че е имало игра с ръка в суматохата, което впоследствие се потвърди и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Ларджи Раназани, но ударът му бе неточен.

Втората част пое темпото от края на първата двата тима на бързо си размениха по едно попадение. Първо в 48-ата минута Джъстин Клуйверт откри резултата за Валенсия, но радостта на домакините не продължи дълго и само 6 минути по-късно Хуан Брандарис изравни.

Играчите на Валенсия не възнамеряваха да се примирят с равния резултат и Хосе Гая изведе домакините отново напред в резултата. След гола обаче “прилепите” направиха грешката да се приберат твърде рано и не потърсиха възможността да затворят мача с трети гол. Така, логично в 74-ата минута Алмерия отново изравни. Този път Франсиско Портийо издебна грешка в отбраната на Валенсия, овладя топката и реализира втория гол в мача.

“Прилепите” направиха опит да върнат отново преднината си, но вече бяха твърде уморени, за да преодолеят добре организираната отбрана на Алмерия. Футболистите в бяло и черно все пак имаха един последен шанс да вземат пълния комплект точки, когато дълбоко в добавеното време Саму Кастийехо получи прехвърлящ пас в зоната пред вратата и стреля опасно с глава, но точно до външната страна на дясната греда и остави отборът му да се примири само с точката.

Така Валенсия записа трети пореден мач без победа и все още няма успех след като Ла Лига се завърна от паузата си за Мондиал 2022 в Катар. Алмерия пък продължи с доброто си представяне в испанския шампионат и има само едно поражение в последните си пет срещи.