Валенсия записа само равенство 1:1 срещу гостуващия Осасуна в мач от 19-ия кръг на Ла Лига. "Прилепите" можеха да загубят двубоя, но  автогол на Унай Гарсия в заключителните минути на двубоя донесе точките за домакините. Преди това гостите от Памплона поведоха с попадение на Джонатан Кайери и до голяма степен трябва да съжаляват, че изпуснаха победата на "Местая".

Това беше трети пореден мач без победа за Валенсия и отборът е на незавидното 14-о място в класирането, само на три точки над зоната на изпадщите. Там се намира и Осасуна.

Домакините се опитаха да наложат натиск в началните минути, но срещнаха много организирана игра от страна на Осасуна. Урош Рачич стреля покрай вратата, а няколко пробива на Денис Черишев  завършиха с центрирания, които не затрудниха бранителите на гостите от Памплона.

В 42-ата минута Начо Видал се оказа сам срещу Хауме, но стражът на "прилепите" спаси. При добавката обаче Кайери опъна мрежата.

През второто полувреме Валенсия заигра с повече скорост по крилата. Помогна и влизането на Юнус Муса, Кевин Гамейо и Гонсало Гедеш. В 69-ата минута Муса центрира остро, а Унай Гарсия не можа да се предпази и прати топката в собствената си врата.

До края най-чистото положение се откри пред Кайери, но Хауме плонжира и изби топката в гредата, спасявайки точката за Валенсия.