Валенсия успя да победи Селта Виго с класическото 3:0 след голове на Самуел Кастийехо, Маркуш Андре и Андре Алмейда.

Мачът започна с претенции за дузпа от страна на Селта Виго още във втората минута, когато Йорген Ларсен се свлече на земята, но съдията остави ситуацията без последствия. В 16-тата минута Яго Аспас изпълни страхотен пряк свободен удар, но вратарят Мамардашвили се хвърли превъзходно, за да го извади, преди да навести долния десен ъгъл. В 19-тата минута претенциите за дузпа на Селта Виго бяха огромни, след като имаше съмнение за игра с ръка, съдията провери ситуацията лично, но само потвърди първоначалното си отсъждане.

Валенсия продължи да бъде по-активният отбор и в 24-тата минута силен удар на Муктар Диакаби нацели лявата греда. В 37-мата минута логичното се случи, след като Самуел Кастийехо насочи прецизен удар, за да открие резултата за домакините. Валенсия се оттеглиха на почивката с гол аванс.

Второто полувреме започна спокойно, но в 59-тата минута Франко Серви бе изгонен с директен червен картон, поради опасното му влизане. Противно на логиката, в 73-тата минута Йорген Ларсен имаше шанс да се разпише, но вратарят на Валенсия внимаваше и спаси. Седем минути по-късно Джъстин Клуиверт направи добър пробив, който завърши с удар в левия ъгъл, но Марчесин беше добре позиционилан и се справи безпроблемно. Две минути по-късно вторият гол за домакините бе факт. Маркуш Андре намери страхотно топката и не остави никакви шансове на вратаря Мамардашвили. В третата минута на добавеното време Андре Алмейда заби и последния трети кинжал в сърцето на Селта Виго, след хубав завършващ удар.

С тази победа Валенсия вече е на осма позиция с актив от 9 точки, докато Селта Виго остава на 13-то място със 7 точки.