Валенсия надви Севиля като гост с 2:1 в първия кръг от новия сезон на Ла Лига. Домакините от Севиля играха с човек по-малко последните десетина минута, а в самия край допуснаха и гол, който се оказа победен за "прилепите".

Ситуации обаче не липсваха и през първата част. В 10-ата минута Маркос Акуня стигна до отбита топка и стреля, а изпълнението му мина малко над напречната греда.

В 35-ата минута пък Диего Лопес бе свободен в наказателното на севилци и получи от Франсиско Перес. Последва мощен изстрел, който закачи външната страна на дения страничен стълб.

Две минути след това гостите имаха и сериозни претенции за дузпа, но съдията остави играта да продължи.

В 60-ата минута Андре Алмейда подаде към Муктар Диакаби, който стигна първи до топката и я прати в долния ляв ъгъл, за да даде преднина на Валенсия.

Десет минути по-късно Сусо изпрати страхотно центриране към Юсеф ен Несири, който нанесе мощен изстрел с глава - никакъв шанс за стража на "прилепите" и 1:1.

В 81-ата миунта обаче домакините от Севиля останаха с човек по-малко, след като Люик Баде извърши нарушение като последен защитник, което му донесе директен червен картон.

Валенсия продължи да натиска и така минута преди края на редовното време гостите стигнаха и до победния гол - Хави Гера получи центриране и преодоля Боно с хубав изстрел в горния ляв ъгъл.

По-рано новият сезон на Ла Лига бе открит с победата на Райо Валекано с 2:0 срещу Алмерия.