Валенсия победи Осасуна с минималното 1:0 в мач от 25-я кръг на Ла Лига. Единственото попадение бе дело на Джъстин Клюиверт. С тази победа Валенсия е вече 16-и с актив от 26 точки, докато Осасуна остава 8-и с 34 пункта на сметката си.

Още в 5-а минута Самуел Кастийехо завъртя топката от ъгловия удар в наказателното поле и намери свободния Муктар Диакаби, който трябваше да преодолее само вратаря, но отблизо някакси насочи топката с глава точно покрай дясната греда, трябваше да отбележи.

В 21-а минута съдията спря играта и показа директен червен картон на играча на Осасуна Серхио Ерера. Все пак решението бе разгледано и съдията промени първоначалното си отсъждане, давайки само жълт картон. В продължението на първата част Валенсия отново създаде добър шанс от корнер, ноударът на Дженк Йозкаджар с глава премина на сантиметри над напречната греда.

Второто полувреме и двата отбора бяха по-предпазливи, а в 70-а минута играчите на Валенсия имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени. Само четири минути след това Самуел Диаш Лино комбинира с Джъстин Клюиверт, който демонстрира страхотна решителност да достигне топката преди няколко защитници, стреляйки от вътрешността на наказателното поле в дясната част на мрежата. Това бе страхотен завършващ удар - 1:0 за Валенсия.

В 82-а минута Самуел Лино скочи високо, за да засече топката и отклони с глава отблизо под напречната греда, но вратарят Серхио Ерера избухна с феноменално спасяване. Само четири минути след това Аймар Орос от Осасуна получи червен картон. Положението обаче отново бе разглеждано с ВАР, а червеният картон пак бе отменен, след като главният арбитър промени решението си.

В продължението на срещата Валенсия имаше претенции за нова дузпа, които пак не бяха уважени. Мина малко време, след което съдията сам прегледа ситуацията и отсъди наказателен удар за домакините. Уго Дуро се нагърби с изпълнението, но ударът му по трева в центъра на вратаря не бе добър и Серхио Ерера спаси.

Това бе и всичко по-интересно около сблъсъка, който бе спечелен от Валенсия над Осасуна с минималното 1:0.