Валенсия не успя да се възползва от грешката на Реал Мадрид и завърши 1:1 при гостуването на Атлетик Билбао на „Сан Мамес“ в мача от 26-ия кръг на Примера дивисион. По този начин „прилепите“ остават на четвърто място. От друга страна баските могат да съжаляват, че дори изпуснаха да се поздравят с крайния успех в мача.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния испански нападател Кини.

Атлетик Билбао създаде първата опасност в мача в 11-та минута, когато Микел Сан Хосе отправи удар от разстояние, но Нето се намеси и спаси.

Валенсия поведе в резултата с гол в 23-та минута. Жофри Кондогбиа стреля от дъгата на наказателното поле на Атлетик и вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Кепа Арисабалага след много хубаво изпълнение.

Съдията Хил Мансано свири дузпа за Атлетик Билбао в 35-та минута за нарушение на Джейсон Мурийо срещу Маркел Сусаета в наказателното поле на Валенсия. Опитният Аритс Адурис застана зад топката, но Нето успя да хване ъгъла и да отрази удара му.

Баските успяха да изравнят резултата в 49-та минута. Оскар де Маркос стреля от дъгата на наказателното поле на Валенсия и вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Нето.

Минута по-късно Симоне Дзадза отправи хубав удар от около 23 метра, но Кепа Арисабалага внимаваше и спаси.

Атлетик Билбао бе близо до пълния обрат в 51-та минута, когато пред Маркел Сусаета се откри отлична възможност в наказателното поле на Валенсия, но ударът му бе спасен от Нето.

Лусиано Вието отправи много хубав диагонален удар от около 21 метра, но Кепа Арисабалага отново бе на мястото си и спаси.

Аритс Адурис получи много добър пас в наказателното поле на Валенсия в 67-та минута и стреля от чиста позиция, но встрани от левия стълб на вратата на Нето.

Три минути по-късно домакините организира поредната си много добра атака, която бе завършена от Раул Гарсия, който обаче бе хванат в крачка и не успя да нанесе точен завършващ удар, а прати топката над напречната греда в аут.

Кепа Арисабалага не бе затруднен в 79-та минута и спаси удара на Дани Парехо.

След това равенство Валенсия е четвърти в класирането с 50 точки, на една зад третия Реал Мадрид. Атлетик Билбао е дванадесети с 32 точки.

В друг мач от кръга Хетафе се наложи с 3:0 при домакинството си на Депортиво Ла Коруня.

Изходът от мача бе решен в края на първата част. Домакините поведоха в 40-та минута с гол на Анхел, а Боведа си отбеляза автогол в 44-та минута.

Молина отбеляза третото попадение за Хетафе в срещата в 82-та минута.

След този успех Хетафе се изкачи на осма позиция с 36 точки, докато Депортиво Ла Коруня продължава да е предпоследен с 18 точки.