Валенсия определено не пуска кокала, който е захапал здраво през този сезон в Ла Лига. „Прилепите“ постигнаха поредна победа в испанския елит, надвивайки с 2:0 труден съперник – Еспаньол, и то на неговия стадион.

Валенсианците продължават да отстъпват само на лидера Барселона, който има 34 точки след 12 кръга, а „прилепите“ са с 30 и без загуба от началото, като имат 9 победи и три хикса.

Валенсия същевременно изпреварва с по 6 пункта шампиона Реал и другия мадридски гранд Атлетико, които в събота направиха 0:0 помежду си.

В следващия кръг Валенсия приема в неделя на своя „Местая“ именно водача Барса в дерби на върха между първия и втория.

Първото полувреме на „Корнея Ел Прат“ обаче премина под диктовката на домакина Еспаньол. Каталунците уцелиха на два пъти гредите, най-напред чрез Жерар в 36-ата минута, а после чрез Дардер в 41-ата.

Този сезон обаче Валенсия не се нуждае от много, за да отбележи гол. Стори го този път защитникът Кондогбия, който с хубав удар извън пеналта изпрати топката във вратата на Еспаньол за 0:1 в 67-ата минута.

В 83-ата минута Санти Мина се възползва от неразбирателство между защитата и вратаря на Еспаньол, за да затвърди успеха на „прилепите“ на 2:0.

Еспаньол е 13-и с 13 точки в класирането.