Валенсия победи Осасуна с 2:1 като гост в първи мач от 8-ия кръг на Ла Лига. Срещата ще се запомни още с три червени картона и две пропуснати дузпи. Джъстин Клуйверт откри резултата в 26-ата минута, а в 54-ата минута Муктар Диакаби удвои. В добавеното време Дарко Брашанац оформи крайния резултат. 

С успеха "прилепите" събраха 13 точки и заемат пето място във временното класиране. Памплонци са осми със същия брой точки. 

Двубоят започна по-силно за гостите, които стигнаха до попадение чрез Джъстин Клуйверт в 26-ата минута. Нидерландецът се възползва от подаване на Единсон Кавани и се разписа за 0:1. Осем минути след почивката Муктар Диакаби се оказа най-съобразителен и реализира една лошо изчистена топка от домакините. 

В 58-ата минута Осасуна получи дузпа, която Чими Авила не успя да реализира. В 69-ата минута Унай Гарсия от домакините беше изгонен, а за нарушението му беше отсъден наказателен удар, но Кавани се провали от бялата точка. 

В 90-ата минута смененият Диакаби получи втори жълт картон от главния рефер. Четири минути по-късно Брашанац оформи крайния резултат, а секунди по-късно беше изгонен и Рубен Пеня.