Реал Мадрид забоде три стрели в сърцето на Атлетико и разби „дюшекчиите“ в техния дом „Висенте Калдерон“ с 3:0.

И трите пъти тетивата за попаденията опъна безпощадният голов хищник Кристиано Роналдо. Това бе 39-ият хеттрик на Роналдо за 8 сезона в Реал, а освен това той изпревари и Алфредо ди Стефано по брой голове в дербито на Мадрид. Така след 12-ия кръг „Белия балет“ води с 30 точки и има четири аванс пред Барселона, направил преди това грешна стъпка – 0:0 срещу Малага. Атлетико остана пети с 21 точки.

Първото полувреме премина под диктовката на Реал Мадрид. „Белия балет“ бе воден в този периодът един сензационно добър Иско, а вратарят на „дюшекчиите“ Облак имаше някои страхотни изяви. Той обаче капитулира в 23-ата минута, когато Кристиано Роналдо отбеляза от фаул за 0:1. Стената на Атлетико се разтвори, а и Облак не успя да стигне навреме до топката, за да парира удара на португалеца.

През второто полувреме Атлетико очаквано се активизира и се стигна до опасности пред вратата на Кейлор Навас, създадени и пропуснати от Гризман и Караско. Реал обаче също не стоеше със скръстени ръце, като Бейл и Иско отново подпалиха ръкавиците на Облак. В 71-ата минута Кристиано Роналдо вкара и втория си гол в дербито, този път от дузпа. Стефан Савич извърши нарушение срещу португалеца, който после от бялата точка не сбърка и направи резултата 0:2.

Повторенията на положението за дузпата оставиха някои съмнения дали има контакт между Савич и Роналдо, но за рефера това бе дузпа. С този си гол Роналдо се изравни с Алфредо ди Стефано по броя отбелязани голове в дербито на Мадрид. Съвсем скоро той го надмина. Кристиано оформи своя хеттри в 77-ата минута след пас на Бейл и резултатът набъбна на 3:0 за гостите от „Бернабеу“.

Това бе последното шампионатно дерби Атлетико – Реал на стадион „Висенте Калдерон“, тъй като от следващия сезон „дюшекчиите“ се местят на новия си стадион.