Отборът на Атлетико Мадрид победи като гост с 2:0 Селта в мач от шестия кръг на испанската Ла Лига. Новата звезда на „дюшекчиите“ Луис Суарес откри в шестата минута, а Яник Ферейра Караско удвои в края на мача. Това пък бе победа №200 за наставника на Атлети Диего Симеоне в испанския елит.  

Вратарят Ян Облак пък запази мрежата си „суха” за трети път в последните четири срещи “рохибланкос”.

Още в шестата минута „дюшекчиите” откриха резултата, след като организираха добра атака. Ману Санчес подаде към Луис Суарес, който беше непокрит в наказателното поле. Уругваецът стреля от десет метра фронтално срещу вратата и отбеляза.

Домакините отговориха с опасен удар на Яго Аспас в 15-ата минута, но вратарят Ян Облак спаси.

В 26-ата минута отново Аспас запази топката в наказателното поле и подаде към Карейра, който нацели близката греда.

Пет минути след това Тома Льомар също нацели напречната греда при опит да центрира в наказателното поле.

В началото на втората част Диего Коща беше заменен от Жоао Феликс. Бившият испански национал отстъпи мястото си заради физически проблеми.

Галиският тим опита да притисне своя съперник, но не успя да създаде много интересни ситуации.

В 75-ата минута Облак спаси удар на Фонтан.

В 87-ата минута Нолито центрира високо и Жейсон Мурийо стреля с глава, но покрай гредата.

В добавеното време на двубоя резервата Яник Ферейра Караско вкара за крайното 0:2. Жоао Феликс пък разтресе гредата с бомбен удар, а белгиецът довкара топката в мрежата.

С тази победа Атлети събраха осем точки след четири мача и са четвърти в класирането. Селта са 13-и с пет точки. В следващия кръг „рохибланкос“ приема Бетис, докато Селта гостува на Леванте.