Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков е на първото си посещение в Гватемала. Той вдъхнови младите футболни таланти на тази страна в Централна Америка как да бъдат лидери. Камата изнесе лекция за лидерство по време на конференцията „Успехът е безкраен“. Тя е насочена както към възрастните, така и към младите почитатели на играта.

Носителят на „Златната топка“ и герой от САЩ 94 позира със свои млади почитатели в Guatemala National Coffee Association. Стоичков раздаде автографи на топки и дори подари фланелка на Барселона с номер 8.

Българската футболна легенда говори за Лионел Меси по време на конференцията.

„Лионел Меси го срещнах, когато той дойде в къщи. Тогава бе на 12 години. Малко хора знаят, че зад играча, зад мита се крие човек, който е много по-голям“, сподели Стоичков с учениците по време на мотивационния разговор.

Камата е категоричен, че Меси е „мит“ и няма смисъл изобщо да се дискутира темата дали е най-добрият футболист в света.

Стоичков сподели част от своя опит с децата, които го слушаха изключително внимателно и бяха много ентусиазирани относно неговото посещение.

Камата не пропусна да говори и за легендата Йохан Кройф. Стоичков каза, че холандецът има „печеливш манталитет“ на и извън терена и отборът е научил много неща от него.

Христо Стоичков с лекция в Гватемала