Отборът на Реал Сосиедад взе важна победа в борбата си за европейските турнири, след като отборът надделя като гост с 2:1 на Виляреал при гостуването на „Ла Серамика”. Мачът от 36-ия кръг бе интригуващ, а трите попадения паднаха през вторите 45 минути.

Първо Уилиан Жозе откри резултата в 61-ата минута. Тогава Мартин Йодегаар центрира от ъглов удар, а Жозе с глава прониза вратаря на „жълтата подвовдница.

Вторият гол за Сосиедад падна четвърт час преди края, а Диего Йоренте по подобие на Жозе вкара гол с глава, но този път след подаване на Ойарсабал.

Десет по-късно вездесъщият Санти Касорла намали пасива на Виляреал на 1:2 след плътен удар с левия крак от наказателното поле, но за повече домакините не успяха да се преборят.

По този начин Реал Сосиедад се докачи до седмото място и вече е с 57 точки, докато Виляреал остава пети и е с 57 пункта. По този начин „жълтата подводница” няма никакъв шанс да се намеси в борбата за местата за Топ 4, като изостава на девет точки зад Севиля два кръга преди края.

В другия мач от ранните през деня Алавес и Хетафе направиха нулево равенство на „Мендисороса”. Хиксът донякъде спомага на 17-ия Алавес в борбата му за оцеляване в елита и тимът вече е с 36 точки, на четири пред 18-ия Леганес. Хетафе пък е шести с 54 точки, колкото има и Реал Сосиедад, но е с по-добри показатели.