Отборът на Реал Сосиедад надигра Ейбар с 4:1 в двубой от 15-тия кръг на Ла Лига. Головете за победата на домакините отбелязаха Робин Льо Норман в 25-ата, Микел Оярсабал в 47-ата, Вилиан Жозе в 57-ата и Мартин Йодегаард в 80-ата минута. За гостите се разписа Папе Диоп в 35-ата минута.

В 25-ата минута Робин Льо Норман откри резултата, след като се разписа с глава след центриране на Мартин Йодегоор.

Десет минути след това домакините сбъркаха при изнасянето на топката, Такаши Инуи подаде към Папе Диоп, който реализира от точката на дузпата за 1:1.

Втората част започна с бърз гол за домакините. В 47-ата минута Микел Оярсабал вкара елегантно попадение след удар от въздуха към далечния ъгъл.

В 57-ата Вилиан Жозе се възползва от лошо позициониране на защитниците на гостите и отправи удар по диагонала от около 20-тина метра за 3:1.

В 81-ата минута Йодегаард отбеляза красиво попадение след фалцов удар към далечния ъгъл и оформи крайния резултат от 4:1.

В класирането Сосиедад се изкачи до четвъртата позиция с актив от 26 точки. Ейбар са 16-ти с 15 точки. В следващия кръг „баските“ гостуват на Валядолид, докато Ейбар приема у дома Хетафе.