Реал Сосиедад победи Селта като гост в мач от 11-ия кръг на Ла Лига и оглави класирането. Баските изковаха успеха си през второто полувреме след попадения на Александър Исак и Аритц Елустондо.

Домакините стартираха по-агресивно и в 6-ата минута Денис Суарес нанесе плътен изстрел в долния ляв ъгъл, но Матю Райън изби. След това двата тима имаха възможности да отбележат попадения, но до гол не се стигна.

Гостите притиснаха съперника си и в началото на второто полувреме откриха резултата. Аднан Янузай стреля към вратата, след което стражът на Селта се намеси решително, но бе безпомощен при добавката на Александър Исак, който отблизо се разписа. Ситуацията бе прегледана с ВАР и попадението бе зачетено.

В 79-ата минута гостите подпечатаха победата си. Аритц Елустондо се възползва от великолепно центриране от ъглов удар на Бенят Туриентес и реалзира с глава в долния ля ъгъл.

С победата Реал Соседад се изкачи на върха в Ла Лига с актив от 24 точки, с три повече от Реал Мадрид. От своя страна Селта е на 14-ата позиция с десет.

В друг мач от кръга Хетафе и Гранада завършиха при 1:1.