Реал Мадрид се върна към победите в Ла Лига! Момчетата на Сантиаго Солари не срещнаха особени трудности при домакинството си на Валенсия и взеха успех с 2:0 в среща от 14-ия кръг на испанския елит.

"Кралския клуб" вкара един път през първата и един път втората част, след автогол на Даниел Вас (8') и попадение на Лукас Васкес (83'), за седмата си победа от началото на кампанията. Това доближи Реал само на три точки (23 т.) от лидера Севиля (26 т.), преди изиграването на другите двубои от кръга.

Реал Мадрид - Валенсия

източник: Gulliver/GettyImages

С този успех мадридчани успяха да се вдигнат след крушението с 0:3 от Ейбар в последния кръг на "Ипуруа". Победата е втора за европейския клубен шампион през седмицата, след като преди няколко дни тимът повали съпротивата на Рома (2:0) на "Олимпико" и си осигури място в елиминациите не Шампионската лига.

Това е шеста победа в седем мача и за аржентинеца Сантиаго Солари начело на Реал във всички надпревари, след като той замени провалилия се Жулен Лопетеги в края на октомври. 

Валенсия, от своя страна, прекъсна минисерията си от две победи в последните два кръга. "Прилепите" остават 13-ти със 17 точки с едва три успеха от началото на сезона. През седмицата те загубиха от Ювентус (0:1) и така пропиляха всички шансове за продължаване напред в най-престижния клубен турнир. За тях утешението остава Лига Европа.

Реал Мадрид - Валенсия

източник: Gulliver/GettyImages

На резервната скамейка на Реал за пореден мач остана халфът Иско Аларкон, което увеличава с още спекулациите за скъсаната връзка между играча и неговия треньор. Солари отново реши да експериментира в отсъствието на трайно контузения Касемиро и заложи на младите Дани Себайос и Маркос Йоренте в средата на терена. Марко Асенсио пък остана на пейката за сметка на Лукас Васкес.

Марселино отново бе заложил на познатото 4-4-2 с нападатели Санти Мина, който преди срещата имаше 6 гола в 6 мача, и Кевин Гамейро.

Реал потърси попадението още от първите секунди. В третата минута Бейл центрира отляво към Карим Бензема, който опита шут от около 20 метра. Топката обаче профуча близо до вратата Нето.  

В 8-ата минута домакините се добраха до попадение. Бензема беше оставен да играе с гърди в наказателното поле, топката отскочи и отиде в краката на Дани Карвахал. Той излъга Хосе Гая и центрира, а Даниел Вас, който не прецени летежа на топката, постави глава не нейния път и я заби в своята врата за 1:0 в полза на Реал.

В 29-ата Васкес центрира, Бензема изпревари Габриел Паулища, това заблуди Вас, който позволи на Бейл да овладее. Уелският футболист финтира защитника и стреля, но Нето спаси.

Реал Мадрид - Валенсия

източник: Gulliver/GettyImages

Втората част започна с хубава възможност за гостите от Валенсуя. В 49-ата Санти Мина задържа топката пред наказателното поле и пусна хубав пас между вратаря и бранителя, който обаче не беше разгадан от Гамейро. Малко след това Дани Парехо изведе Санти Мина, който стреля, но мерникът му изневери. 

В 65-ата Паулища беше изпуснат сам на втора греда и имаше чудесна възможност да изравни. Защитникът шутира от въздуха над гредата, въпреки че вратата пред него зееше празна. В 73-ата Маркос Йоренте тръгна отдясно и подаде в наказателното поле към Асенсио, който обаче не намери пътя към мрежата от чудесна ситуация.

В 83-ата Реал затвори мача. Бензема получи кълбото в наказателното, след което комбинира с Васкес. Той остана непокрит и, от няколко метра с премерен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Нето, оформи крайното 2:0 за своя отбор.

Реал Мадрид - Валенсия

източник: Gulliver/GettyImages

Реал Мадрид – Валенсия 2:0

1:0 Даниел Вас (автогол) 8‘

2:0 Лукас Васкес 83‘

Състави на двата отбора:

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Лука Модрич (Федерико Валверде 71‘), Маркос Йоренте, Дани Себайос (Иско 80‘), Лукас Васкес, Карим Бензема, Гарет Бейл (Марко Асенсио 64‘)

Треньор: Сантиаго Солари

Валенсия: Норберто Нето, Даниел Вас (Кристиано Пичини 68‘), Есекиел Гарай, Габриел Паулища, Хосе Луис Гая, Карлос Солер, Франсис Коклен (Жофри Кондогбия 68‘), Дан Парехо, Гонсало Гедеш, Санти Мина, Кевин Гамейро

Треньор: Марселено Гарсия Торал

Главен съдия: Хосе Луис Гонзалес Гонзалес

Стадион: „Сантиаго Бернабеу“