Реал Мадрид претърпя първо поражение от началото на сезона в Примера дивисион, след като отстъпи като гост на Севиля с 2:3. Така Реал изостана на 3 точки от лидера в Испания Барселона. Воденият от Рафаел Бенитес тим остава с 24 точки в актива си след този 11-и кръг, а Барса е начело с 27 точки до момента.

Отборът на Севиля, който изигра силен мач и поведе с 3:1 преди да получи второ попадение в третата минута на добавеното време за 3:2, заема 10-о място във временното подреждане с 15 точки в актива си. За домакините победата бе добре дошла след двете поражения, които попуснаха в последните си срещи с Виляреал и Манчестър Сити.

Двубоят стартира по-добре за гостите, като още в 10-ата минута пред Кристиано Роналдо се откри добра възможност след като бе изведен с дълъг пас, но ударът му бе блокиран. Само минута по-късно Начо пропусна невероятен шанс, стреляйки отлично, но нацели лявата греда на Севиля.

Натискът на гостите даде резултат в 22-ата минута, след чудесен гол на Серхио Рамос. Той засече центриране на Иско и с красиво изпълнение от близко разстояние реализира за 1:0 за Реал Мадрид. При падането на тревата след ножичния си удар Рамос контузи рамото си и десетина минути по-късно бе сменен.

Само две минути след гола, Гарет Бейл, който се завърна в титулярния състав на Реал, направи хубав пробив, преодоля двама защитници и стреля, но вратарят на Севиля Серхио Рико спаси.

Домакините обаче се възползваха от грешка в защита за Реал в 36-ата минута и изравниха с попадение на Чиро Имобиле. Пак той малко преди почивката стреля нелошо, но топката мина вдясно от вратата.  

След почивката футболистите на Севиля все по-често поглеждаха към вратата пазена от Кико Касия. Четири минути след подновяването на играта Евер Банега овладя след чудесен пас и стреля, но ударът му бе блокиран от защитник. В 52-ата минута Тони Кроос пробва мерника си от около 17 метра, но стреля край лявата греда. Четири минути по-късно Кристиано Роналдо също опита удар от около 25 метра след самостоятелна акция, но също пропусна.

В 71-ата минута обаче Евер Банега от Севиля не сгреши, за да донесе преднина за домакините. Банега получи от Йевхен Коноплянка и реализира за 2:1.

Реал опита да върне попадението, като в 67-ата минута стражът на Севиля Серхио Рико трябваше да спасява вратата си след удар на Кристиано Роналдо. Пак Роналдо само минута по-късно бе близо до гол след удар от около 16 метра, но без успех.

Каземиро също опита изстрел към вратата на Севиля в 74-ата минута, преди домакините да направят важна крачка към победата в 74-ата минута с трети гол. Фернандо Йоренте с отличен удар с глава реализира за 3:1, а попадението на завърналия се в игра Хамес Родригес в третата минута на добавеното време на мача с шут от двайсетина метра за 3:2 само оформи крайния резултат.