След 90 минути много екшън на „Камп Ноу“ Барселона се класира за финала на Купата на Краля на Испания. Каталунците удържаха равенство 1:1 срещу Атлетико Мадрид в срещата реванш и с общ резултат 3:2 се класираха за финала. Воденият от Луис Енрике отбор имаше добър аванс, след като спечели първата среща с 2:1, но „дюшекчиите“ бяха близо до това да постигнат подвиг и да пратят мача в продължения. Столичани трябва да съжаляват много за изпуснатите възможности най-вече през второто полувреме, когато Кевин Гамейро пропусна от бялата точка в 79-та минута.

Луис Суарес се озова на добра позиция в 5-та минута, след което стреля, но Моя успя да спаси и да избие в корнер.

Атлетико Мадрид организира перфектна контраатака в 6-та минута, когато Яник-Ферейра Караско осъществи много добър пробив, навлезе в наказателното поле на Барселона, където финтира Серхи Роберто и стреля, но Яспер Силесен демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

Яспер Силесен се отличи с ново спасяване в 16-та минута, когато отрази удара на Коке и изби в корнер. След изпълнението на статичното положение Диего Годин стреля с глава, но слабо и Силесен спаси без особени проблеми. Филипе Луис отправи удар от дистанция в 20-та минута, но Силесен спаси.

Лионел Меси отправи удар от разстояние в 27-та минута, но Моя спаси.

Барселона поведе с 1:0 в 43-та минута, когато Лионел Меси стреля, Моя успя да спаси, след което при добавката Луис Суарес вкара в опразнената врата.

Барселона остана с човек по-малко на терена, след като Серхи Роберто бе изгонен за втори жълт картон в 57-та минута за нарушение срещу Филипе Луис.

Атлетико Мадрид вкара попадение в 59-та минута чрез Антоан Гризман, но страничният съдия маркира засада, която не съществуваше, тъй като френският футболист бе покрит от Жерар Пике.

Атлетико също остана в намален състава в 69-та минута, когато Караско бе изгонен за втори жълт картон.

Серхио Бускетс и Андрес Иниеста се завърнаха в игра съответно в 70-та и 72-та минута.

Барселона можеше да удвои своята преднина в 78-та минута, когато Лионел Меси стреля от фаул, но топката срещна напречната греда на вратата на Моя.

Атлетико Мадрид получи правото да изпълни дузпа в 79-та минута за нарушение на Жерар Пике срещу Кевин Гамейро в наказателното поле на Барселона. Именно Гамейро застана зад топката и стреля, но кълбото срещна напречната греда и излезе в аут.

Атлетико Мадрид успя да изравни резултата в 83-та минута, когато Антоан Гризман се възползва от грешка в защитата на Барселона, след което подаде към Кевин Гамейро, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата.

Гол на Луис Суарес бе отменен правилно заради засада в 85-та минута.

Луис Суарес бе изгонен от съдията Хил Мансано за втори жълт картон в 90-та минута и по този начин Барселона завърши срещата с 9 човека.

Барселона успя да устиска резултата в добавените пет минути на срещата и да се класира за финала на турнира, където ще се изправи срещу победителя от срещата между Селта и Алавес.

На финала каталунците със сигурност ще бъдат без Серхи Роберто и Луис Суарес.