Атлетико Мадрид записа четвърта поредна победа в първенството, побеждавайки Леганес с 1:0 в мач от 27-ия кръг в Ла Лига. Единственият гол падна в 50-тата минута, а негов автор бе Саул. Именно той миг преди попадението си изпусна дузпа, а топката се върна при него и на празна врата донесе трите точки на Атлети. Това е генерална репетиция за тима на Диего Симеоне, който идния вторник гостува на Ювентус в мач-реванш от Шампионската лига. Първият дуел свърши с успех за Атлети с 2:0 в Мадрид.

Така „дюшекчиите” остават втори с 56 точки, на четири зад лидера Барселона, който е с мач по-малко. Леганес е 13-и с 33 пункта.

Още в шестата минута домакините можеха да открият резултата чрез Антоан Гризман. Френското острие овладя дълга топка и влезе в наказателното поле. Последва удар, като топката в крайна сметка отлетя над гредата.

В 41-ата минута крайният бранител Сантиаго Ариас засече топката с глава след свободен удар, но стражът на Леганес се намеси и изчисти в корнер.

Второто полувреме стартира добре за Атлетико, след като Кенет Омеруо направи фаул в наказателното поле, а Матео Лаос посочи бялата точка. Зад топката застана Саул, а вратарят на Реал Мадрид, който е под наем в Леганес – Андрий Лунин, отрази, но при добавката Саул бе безгрешен – 1:0.

Две минута по-късно Томас Партей стреля силно от наказателното поле, а топката разтресе напречната греда. Десет по-късно Томас Лемар овладя топката в наказателното поле след свободен удар и отправи удар, а Лунин се намеси и предотврати втори гол за домакините.

В индия кръг Атлетико гостува в Билбао на Атлетик, докато Леганес приема Жирона.