Барселона се върна на върха в Примера дивисион, след като постигна разгромна победа с 6:1 срещу Райо Валекано в мач от 26-я кръг на испанското първенство. Каталунците тотално доминираха срещу своя съперник и шестте гола, които отбелязаха бяха най-малкото, с което отборът от Мадрид си тръгна от „Камп Ноу“. Футболистите на Луис Енрике се възползваха максимално от грешката на своя съперник Реал Мадрид, който загуби в събота с 0:1 при гостуването на Атлетик Билбао. След този убедителен успех Барселона се завърна на първото място в класирането, като изпревари Реал Мадрид с една точка.

Двубоят започна по възможно най-перфектният начин за Барселона, след като домакините поведоха още в 5-та минута, когато Шави Ернандес намери с отличен пас Луис Суарес, който излезе сам срещу Кристиан Алварес и с техничен удар го прехвърли, като по този начин изпрати топката във вратата му.

Барселона можеше да реши всичко в 9-та минута, когато Луис Суарес и Педро Родригес можеха да вкарат, но не успяха да се разпишат. В 21-та минута Шави пусна много добър пас към Педро, който стреля, но Кристиан Алварес спаси по невероятен начин. В 32-та минута Луис Суарес намери Лионел Меси на чиста позиция, но ударът му бе спасен от Алварес.

Барселона вкара втори гол в 49-та минута, когато Жорди Алба стреля, а топката срещна десния стълб на вратата на Райо Валекано, след което Жерар Пике отблизо успя да реализира и да направи резултата 2:0.

Каталунците продължиха да доминират и в 53-та минута Шави изведе на отлична позиция Андрес Иниеста, който веднага стреля, но Кристиан Алварес постави ръката си и успя да спаси.

Луис Суарес спечели дузпа за Барселона в 54-та минута, след като Тито задържа уругваеца в наказателното поле на Райо Валекано и съдията посочи бялата точка. Тито бе изгонен с втори жълт картон. Лионел Меси застана зад топката и стреля в долния десен ъгъл на вратата на Алварес, който спаси, но арбитърът прецени, че вратарят е напуснал гол линията твърде рано и назначи ново изпълнение на дузпата. При втория опит Меси не сбърка, като вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Кристиан Алварес и направи резултата 3:0.

Барселона отбеляза четвърти гол в 63-та минута, когато Луис Суарес стреля отблизо, но Алварес спаси, след което при добавката Лионел Меси не пропусна да вкара на празна врата.

Барселона продължи да натиска и в 67-та минута Меси бе близо до това отново да вкара, но Кристиан Алварес направи поредното си блестящо спасяване.

Лионел Меси оформи своя хеттрик в 68-та минута, след като се възползва от паса на Жорди Алба и направи резултата 5:0. Аржентинецът преодоля двама футболисти на Райо, след което размина и Кристиан Алварес, за да вкара отблизо, от малък ъгъл в опразнената врата.

Пред Адриано се откри чудесна възможност в 74-та минута. Бразилецът стреля опасно, но Алварес отново спаси.

Съдията Хил Мансано свири дузпа за Райо Валекано в 79-та минута, когато Даниел Алвеш фаулира останалия сам срещу Клаудио Браво – Буено. Бразилският футболист на Барселона бе изгонен с директен червен картон и каталунците също завършиха мача в намален състав. Наказателният удар бе реализиран от Буено в 81-та минута.

Барселона продължи да напада и в 83-та минута след бърза контраатака Лионел Меси подаде към Иван Ракитич, а той продължи към Луис Суарес, който остана сам срещу Кристиан Алварес. Вратарят отново демонстрира невероятния си рефлекс и спаси удара на уругвайския нападател. Суарес направи нов пропуск в 87-та минута, когато вместо да стреля реши да подава към Меси, но топката излезе в аут.

Барселона вкара шести гол в първата минута на даденото от съдията продължение на срещата, когато Лионел Меси подаде към Луис Суарес, който преодоля Кристиан Алварес и вкара на празна врата.

Барселона можеше да вкара седми гол, когато Меси подаде към Суарес, който стреля, но Кристиан Алварес отново спаси.

След тази разгромна победа Барселона излезе на първо място с 62 точки, а Реал Мадрид е втори с 61.