Европейският клубен шампион Реал Мадрид днес официално представи новия си вратар Тибо Куртоа. Днес той мина медицински прегледи на базата на "Белия балет" "Валдебебес", а малко след това парафира своя шестгодишен договор с мадридчани. 

"Благодаря на президента и на всички, че съм тук. Днес постигнах една мечта. Много съм доволен. Всички, които ме познават, знаят, че работих здраво, за да бъда тук. Това е гордост. Благодаря много на Реал Мадрид. Винаги съм давал всичко от себе си, за да постигна това. Да бъда тук е една моя мечта от дете", сподели Куртоа.

"Когато бях малък си представях, как тичам по тревата на "Бернабеу" и защитавам цветовете на Реал - най-добрия клуб в света. Преди отборът ми беше противник, докато бях в Атлетико. Но вече съм мадридист, вече съм един от вас. Искам да бъда на най-високо ниво, да защитават цветовете на отбора и да го представям по най-добрия начин. Благодаря на Реал Мадрид, на моите агенти, на семейството си, на майката на моите деца. Само Мадрид!".

Куртоа прекара четири сезона на "Стамфорд Бридж", в които изигра 126 двубоя и спечели на два пъти титлата във Висшата лига. Преди това стражът бе част от състава на Атлетико Мадрид, с който също стана шампион на Испания, а през 2012г. вдигна и трофея от Лига Европа.