В истинско голово шоу на „Рамон Санчес Писхуан“ Севиля победи Леванте с 5:3 и поне за няколко часа ще е на върха в ЛА Лига.

„Андалусийците“ поведоха с 2:0 още до 25-та минута на срещата след головете на Оливер Торес в 8-та минута и Рафа Мир в 24-та. Малко след като беше изминал половин час игра, гостите намалиха своето изоставане след попадение на своя капитан Хосе Луис Моралес.

Тимът на Хулиен Лопетеги все пак се окопити и бразилският централен бранител Диего Карлос отново покачи преднината на своите преди почивката, след подаване на Сусо.

getty
16 снимки

Двата тима се оттеглиха при 3:1 на почивката, но попаденията продължиха и през втората част. Мароканският нападатели Мунир Ел Хадади направи резултата 4:1 едва пет минути след началото на второто полувреме и изглеждаше, че севилци ще довършат лесно срещата.

Хосе Луис Моралес с втория си гол в мача и Гонзало Мелеро съкратиха преднината на домакините на едва едно попадение при оставащ половин час до края на мача.

В крайна сметка само три минути след третото попадение на валенсианци, бразилецът Фернандо вкара за 5:3 и с това подпечата победата на „бяло-червените“.

В 80-та минута „синьо-червените“ отново имаха шанс да намалят изоставането си, но след намесата на VAR бе отменена дузпа срещу Фрутос.