Ръководството на Севиля разполага с три проекта за увеличаване на капацитета на стадион „Санчес Писхуан“.

Първият проект включва възможността да бъде изграден трети пръстен на вече съществуващия стадион, което ще увеличи капацитета на стадиона с още 8 хиляди места.

Вторият проект включва понижаването на терена с няколко метра и поставянето на нови редове седалки в долната част на трибуните, които ще бъдат най-близо до тревата. Това решение би увеличило капацитета на стадиона с още 3000 места.

Третият проекти планира цялостно преструктуриране на разпределението на текущите места на стадиона. В този случай все още се проучва с колко ще бъде увеличен капацитетът на съоръжението.

Ръководството на клуба не изключва и четвърта възможност, която е свързана с изграждането на още един етаж и покриване на стадиона, което ще изисква много повече средства.

При всички положения увеличаването на капацитета на „Санчес Писхуан“ е свързано с приходите, които Севиля ще получи от участие в Шампионска лига. Плановете за реконструкция са свързани и с евентуални следващи участия на отбора в турнира на най-богатите.