Отборът на Севиля постигна комфортен успех с 2:0 при домакинството на Бетис в първи двубой след възобновяването на Ла Лига. Двубоя през празните трибуни на стадион "Рамон Санчес Писхуан" не се проведе на особено високи обороти, но въпреки всичко момчетата на Хулиен Лопетеги показаха, че са по-стойностния тим. Двете попадения на Лукас Окампос и Фернандо бяха достатъчно за "севилци" да вземат яростното дерби на Андалусия. 

Двубоят започна в бавно темпо, но домакините бяха съвсем близо до това да излязат начело в резултата в 11-та минута. След хубав индивидуален проблясък на Лукас Окампос нападателят намери добра стрелкова позиция, но хубавият му удар срещна страничната греда на вратата на гостите. 

В 21-та минута домакините създадоха не лош шанс за откриване на резултата. След изпълнение на ъглов удар топката беше центрирана на главата на Жул Кунде, но ударът на централния бранител мина малко встрани от вратата на Жоел Роблес. 

Шест минути по-късно севилци имаха нов шанс. Мунир Ел Хадади успя да пласира добро центриране към нападателя на тима Люк де Йонг, но ударът на нидерландеца премина встрани. 

В началото на втората част момчетата на Хулиен Лопетеги отново бяха близо до гол. След многоходова акция Хесус Навас центрира опасно на точката на дузпата, където след голяма суматоха Жоан Жордан в крайна сметка успя да отправи удар, който обаче се оказа много слаб, за да затрудни Жоел Роблес. 

В 56-та минута обаче домакините получиха заслужената награда за по-активните си действия на терена. След изпълнение на корнер и голямо разбъркване Марк Бартра не се намеси по най-удачния начин и извърши нарушение в наказателното си поле. Съдията Матео Лаос сметна, че това е достатъчно, за да бъде отсъдена дузпа и зад топката застана Лукас Окампос. Бившият нападател на Марсилия не сгреши срещу Роблес и така даде аванс на отбора на Хулиен Лопетеги. 

Само 6 минута по-късно резултатът вече беше удвоен. След ново опасно изпълнение на ъглов удар пред вратата на Бетис Лукас Окампос отклони на първа греда, за да може халфът Фернандо да се окаже на точна позиция, за да забие топката от броени метри за 2:0. 

До края на срещата темпото напълно изчезна и действията на двата тима се притъпиха, сякаш наясно с крайния изход от срещата. По този начин Севиля се доближи на 6 тояки от второто място на Реал Мадрид, събирайки 50 точки след 28-мия кръг на Ла Лига. Бетис, от своя страна, остава 12-ти с 33 пункта. 

Севиля - Бетис 2:0 

1:0 - Лукас Окампос (56)

2:0 - Фернандо (62)

Ето и съставите на двата тима: 

Севиля: Вацлик, Навас, Кунде, Карлош, Регилон, Торес, Фернандо, Жордан, Ел Хадади, Де Йонг, Окампос; 

Бетис: Роблес, Морено, Сидни, Бартра, Емерсон, Аленя, Родригес, Каналес, Фекир, Иглесиас, Тейо;