Севиля и Селта сътвориха драма в двубой от 28-ия кръг на първенството, завършил 2:2. Андалусийци почти цял мач играха с човек по-малко и водиха с 2:1 до 93-ата минута.

Домакините останаха с човек по-малко още в 19-ата минута когато Папе Гей получи втория си жълт картон за нарушение срещу Яго Аспас. Въпреки че бяха с десет човека на терена андалусийци поведоха в резултата в края на първата част. В 43-ата минута след центриране от корнер Юсеф Ен Несири засече топката във вратата на Иван Вияр за 1:0.

През втората част Селта се опита да се възползва от численото си предимство, но тимът на Севиля се отбраняваше много добре и не допускаше опасни ситуации пред Марко Дмитрович.

В 81-ата минута аржентинецът Маркос Акуня удвои преднината на Севиля. Световният шампион получи на дъгата на центъра, напредна няколко метра с топката и мощен изстрел извън наказателното поле я прати във вратата на Дмитрович.

В последната минута на редовното време Мигел Родригес с изстрел от границата на наказателното поле върна един гол за Селта. В 94-ата минута Пасиенсия с глава матира Дмитрович за 2:2. В последната минута на двубоя голмайсторът Акуня също получи червен картон.

Андалусийци са на 13-ата позиция в Ла Лига с 32 точки, а Еспаньол, който е в зоната на изпадащите има 27 и мач по-малко. Селта е девети с 36 точки.