Севиля спечели с 4:2 срещу Гранада в мач от 31-ия кръг на Ла Лига. Победата върна отбора на второто място в класирането. Успехът за тима на Лопетеги дойде в 10-минутното добавено време на двубоя. Решаващите голове вкараха Рафа Мир и Алехандро Гомес. Преди това точни за Севиля бяхя още Диего Карлос и Лукас Окампос, за Гранада се разписаха Дарвин Мачис и Виктор Диас.
 
Двубоят на „Рамон Санчес Писхуан“ започна по най-добрия начин за гостите, които поведоха още в 23-ата минута. Дарвин Мачис получи хубаво подаване от Луис Суарес и матира Ясин Буну. Девет минути по-късно Хесус Навас сложи топката на главата на Диего Карлос, който я прати зад гърба на Луис Максимиано за 1:1.
 
В 67-ата минута Лукас Окампос вкара красив гол след подаване на Хесус Корона. Попадението дълго бе преглеждано заради съмнения за засада, но в крайна сметка съдията Мигел Ортис посочи центъра.
 
В 76-ата минута Рафа Мир прати топката за трети път във вратата на гостите, но попадението не беше зачетено заради нарушение в атака.
 
Футболистите на Гранада натиснаха в заключителните минути и Мирто Узуни уцели дясната греда в 86-ата минута. Две минути по-късно Виктор Диас изравни, засичайки с глава центриране от корнер. 
 
В добавеното време обаче си пролича класата на Севиля. Най-напред в 93-ата минута Иван Ракитич намери Рафа Мир и той с хубав удар направи 3:2. В края на продължението, което бе 10 минути, Папу Гомес получи топката на празна врата от Оливер Торес и оформи крайното 4:2.